Oorlog in Oekraïne, torenhoge rekeningen voor gas en elektriciteit, verduurzaming, inflatie, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Aan uitdagingen geen gebrek en die uitdagingen vragen van ons allemaal verandering, aanpassingen in onze manier van leven en doen.

Geen makkelijke tijden maar één ding is zeker, we maken er het beste van en we slaan ons er doorheen. Dit hebben we de afgelopen jaren al meerdere malen bewezen en ook nu zullen we succesvol zijn. Maar niets komt vanzelf, we zullen onze schouders eronder moeten zetten en aan de slag gaan.

Dat is ook wat we hier duidelijk willen maken, we moeten dingen veranderen en dat betekent dus ook dat we mensen nodig hebben die de daad bij het woord voegen.
Inwoners uit Mariaheide die de goede ideeën die iedereen inbrengt willen ondersteunen en realiseren. Zo hebben we dit jaar een leefbaarheidsonderzoek gehouden in Mariaheide, waaraan veel inwoners in Mariaheide hebben deelgenomen, nogmaals onze dank hiervoor. Eén van de punten die uit dit leefbaarheidsonderzoek naar voren kwamen waren het ‘te hard rijden’ en de verkeersveiligheid binnen Mariaheide.
Dit onderwerp zal dan ook begin 2023 aangepakt worden, tezamen met een aantal andere mooie initiatieven, door mensen die de daad bij het woord willen voegen.

Iedereen is welkom, vele handen maken licht werk en we gaan wederom een jaar tegemoet waarin we Mariaheide verder op de kaart gaan zetten. We willen trots zijn op Mariaheide om wat we gezamenlijk kunnen en zullen bereiken.
Als er een onderwerp of initiatief is waarvoor u een extra stapje wilt zetten, op welke manier dan ook… laat het ons weten!

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter veel mooie en goede initiatieven. We zoeken dan ook mensen die de handen uit de mouwen willen steken en samen met andere trotse inwoners van Mariaheide een project op willen pakken.
Samen voor een mooie toekomst en een trots Mariaheide, uw inbreng is meer dan welkom.

 

Een van de projecten, die we aan willen pakken is de kermis. Om deze te kunnen behouden op de 1e of 2e zondag in mei, met moederdag, is het gewenst dat we wat meer kleur geven aan dit evenement. Goede ideeën hiervoor zijn van harte welkom. Dit komt onze kinderen ten goede. Het zou jammer zijn als de kermis niet in stand kan blijven door te weinig animo vanuit de bevolking.
U kunt reageren via de Dorpsraad, e-mail of vind de telefoonnummers op www.mariaheide.nl/dorpsraad/leden-dorpsraad

Met vriendelijke groet,

De Dorpsraad

dorpsraad 1(2)

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top