Het zal u niet ontgaan zijn dat Mariaheide een Eco Wadi / Pluktuin rijker is. Er is met man/vrouw en macht gewerkt aan dit geweldig mooie initiatief, mede ondersteund door de Dorpsraad Mariaheide.


Alles komt hier samen: een mooi stukje natuur, biodiversiteit, het plukken van fruit, infiltratie van regenwater door de aanleg van een grote Wadi en de afkoppeling van het schoonwater (regenwater) riool. Belangrijker nog, het laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn.


Inmiddels zijn alle ‘grote’ werkzaamheden afgerond en wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking en het inzaaien. Het mooiste zijn de positieve reacties van de buurtbewoners en mensen uit Mariaheide. Vanuit alle mogelijke kanten (particulieren en bedrijven) wordt hulp aangeboden. Iedereen is betrokken en steekt de handen uit de mouwen.

230413 Eco Wadi
Momenteel wordt er nog druk gewerkt aan de nog te plaatsen borden en worden de plannen gesmeed voor de officiële opening. Ook zal er als dank voor eenieder die meegewerkt heeft nog een ‘feestje’ worden georganiseerd. Indien u graag volledig op de hoogte blijft van de ontwikkeling omtrent de Eco Wadi / Pluktuin kunt u ook www.mariaheide.nl raadplegen of even zoeken op Facebook naar Eco Wadi / Pluktuin - Mariaheide of Mariaheide Dorp.


Eco Wadi / Pluktuin - geniet van al wat de natuur biedt!


Vrijwilligers, bedrijven en instanties – Hartelijk dank voor jullie hulp!

230413 Eco Wadi sponsoren

PS. De komende tijd worden er diverse stukken in de Eco Wadi / Pluktuin ingezaaid, wij verzoeken u dan ook vriendelijk voorlopig nog even op de paden en de staptegels te lopen tot de natuur volledig zijn werk heeft kunnen doen en de Eco Wadi / Pluktuin is veranderd in een ‘groene oase’.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top