Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Ook op het kerkplein van Mariaheide werd op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd aangeboden. Het weer was wat onbestendig, maar we hebben het gelukkig toch droog gehouden. Mede dankzij de kraam van de gemeente.


Er was heel goed gezorgd voor de inwendige mens: een heerlijk soepje met een oosters smaakje en een uitgebreid assortiment aan lekkere hapjes. De quiches en wraps gingen er wel in. Ondanks dat de maaltijd aangekondigd was in diverse kranten en websites, viel de belangstelling van de Heise inwoners tegen. Maar degenen die wél waren gekomen, hebben een gezellig en onderhoudend uurtje gehad. En, zoals we hoorden: “ Zo spreek je eens mensen, die je anders nooit spreekt.” Er werd ook uitgebreid nagepraat over de indrukwekkende toneelvoorstelling in de Blauwe Kei, waar Riek van Boxmeer een hoofdrol in speelde. Dit was ter gelegenheid van Dodenherdenking op 4 mei.


Ook burgemeester Kees van Rooij kwam nog even langs. Voor de aanwezigen een fijne manier om ongedwongen kennis met hem te maken. Samen aan de soep!

230503 Vrijheidsmaaltijd 1809

2305053 vrijheidsmaaltijd 180629

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top