Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Verkeersklachten Pastoor van Haarenstraat

Bij de dorpsraad komen er de laatste tijd steeds meer klachten binnen over weggebruikers in de Pastoor van Haarenstraat. Auto’s rijden veel harder dan de toegestane 30 kilometer. Vastgesteld moet ook worden dat veel vrachtverkeer onnodig door ons dorp rijdt, waar de A-50 een logische route zou zijn. Tijdens spitsuren en bij files op de snelweg wordt de Van Haarenstraat ook als sluipweg gebruikt.

Dit levert gevaarlijke situaties op, met name voor de fietsers op de rijbaan. Die voelen zich niet veilig en worden vaak de molgoot in gedwongen of erger. Gevolg is probleem 2: talloze fietsers en brommers die, tegen de verkeersregels in, op het voetpad gaan rijden. Een doorn in het oog van voetgangers en aanwonenden van deze straat. Want ook dat levert gevaarlijke situaties op. Brommers, soms met hoge snelheid en tegen de richting in, het is dagelijkse kost. Een voetganger die een fietser of brommer erop aanspreekt, krijgt vaak nog een grote mond.

Momenteel vindt er overleg plaats met de gemeente of er tussentijds iets aan gedaan kan worden. Dan wordt gedacht aan extra verkeersborden en een zogenaamd ‘smiley’-bord. Daarnaast schrikhekken ter hoogte van café D’n Brouwer. Dit in afwachting van een goede en definitieve oplossing. Wij als dorpsraad beseffen dat deze minimale maatregelen frustratie oproepen bij de aanwonenden. Het advies is dan ook om klachten te melden bij de gemeente.Echter ook in de wijken wordt veel te hard gereden. Die klachten komen ons ter ore. Want ook daar geldt: 30 km zone! En zoals uzelf wel in kunt vullen: bewoners van de wijk gaan vaak zelf niet vrijuit. En daar is ons advies: SPREEK ELKAAR DAAR GERUST OP AAN !! Voor de veiligheid van u en uw kinderen.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top