Op donderdag 16 december worden tussen 16:00 en 21:00 uur een zestal helikopters van de Koninklijke Luchtmacht bijgetankt op vliegbasis Volkel. De helikopters, afkomstig van het Defensie Helikopter Commando (DHC) vliegbasis Gilze-Rijen, nemen deel aan de oefening ‘Joint Falcon’.

Hot Pit Refuel.
Het bijtanken van de zes helikopters gebeurt met draaiende motoren. Naast deze zogenaamde ‘Hot Pit Refuel’ zullen ook eenheden van de Luchtmobiele Brigade aan boord gaan. Vliegbasis Volkel stelt ter ondersteuning brandweer-, luchtverkeersleidings- en tankwagencapaciteit ter beschikking.

Voor het personeel van vliegbasis Volkel is het van belang om te oefenen in het bijtanken en afhandelen van vliegtuigen en helikopters van andere vliegbases uit binnen- en buitenland.

Joint Falcon
De oefening ‘Joint Falcon’ draait om geïntegreerd joint optreden: het samenwerken, plannen en optreden samen met de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. De voormalige vliegbasis De Peel zal als oefenlocatie dienen waar diverse soorten van luchtmobiel optreden zal worden beoefend.

Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie http://www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.
Eventuele klachten kunnen worden ingediend via http://www.luchtmacht.nl/geluidshinder

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top