Nieuwsbrief december 2021

Logo Skipov

Beste ouders,

verzorgers en ander belangstellenden,

Alweer bijna het einde van het jaar. Fijn om te zien dat onze peuters met veel plezier naar de speelzaal komen, dat zij in deze tijd de contacten met groepsgenootjes kunnen onderhouden. Gelukkig mogen we dit nog tot de kerstvakantie aanhouden en zijn alle kinderen welkom.

Op de groepen is het thema Kerst alweer zichtbaar. Kinderen gaan weer aan de gang met het maken van gekleurde kerstballen en kerstlichtjes en uiteraard lezen we het boekje "Kerst met Fien en Milo". De kerstbomen staan weer in de groep, die kinderen mogen versieren, alle ballen er weer uit halen, en weer opnieuw gaan versieren. Het thema kerst is een heel concreet thema. Woorden die we gebruiken zijn te zien in de versiering van de groep, maar ook in de concrete materialen waar kinderen mee spelen. Kortom een hele gezellige periode. Om u een indruk te geven hoe het eruitziet op de verschillende peuterspeelzalen, kijk dan maar eens op onze facebook pagina.

Namens het hele team van SPV wensen wij u gezellige kerstdagen,

Adrie van Baar (coördinator)
 

Nieuwe tarieven 2022

Het tarief van peuterspeelzaal wordt € 8.50 per uur. Het uurtarief is een bruto bedrag. Alle ouders betalen een netto bedrag. De maandbedragen zijn gebaseerd op 40 schoolweken van 8 uur per week. U ontvangt elke maand (12x) een factuur van het zelfde bedrag.
Meer info over netto tarieven en andere info, klik hier!
 

Bent u al eens in de SWOP shop geweest?

De ruilwinkel in Veghel. Hier kunt u speelgoed ruilen tegen speelgoed. U vindt de Swopshop aan de Middengaal 25, in hetPieterBrueghelHuis. Zij zijn geopend op woensdagmiddag (14.00-16.30 uur), donderdagochtend en vrijdagochtend.(10.00-12.00 uur)
 

Met de fiets of te voet naar peuterspeelzaal!

Verkeersveiligheid staat elk jaar als thema op de planning. Vanuit de gemeente worden de scholing en de projecten hiervoor ondersteund. Deze keer hebben we weer een leuk boek ontvangen van Fixie in het verkeer. Zo proberen we al op jonge leeftijd kinderen te leren hoe je veilig in het verkeer beweegt en hoe je veilig te voet, met de fiets en met de auto kunt gaan!
 

Studiedag 12-1-2022 gaat niet door,
SPV is gewoon geopend!

Gezien de huidige maatregelen gaat de studiedag van de peuterspeelzaal op woensdag 12 januari as niet door. De speelzalen zijn deze dag dus gewoon geopend.
 

Skipov en SKOSO samen verder als Verdi


Skipov en SKOSO zijn organisaties met scholen voor primair onderwijs in Meierijstad. Skipov omvat 13 scholen in de kernen Veghel, Mariaheide, Erp, Boerdonk, Zijtaart, Keldonk en Eerde. Aan Skipov is SPV verbonden met 12 peuterspeelzalen. SKOSO heeft 7 scholen in de kernen Sint-Oedenrode, Olland, Boskant en Nijnsel. De naam Verdi is een samensmelting van "verbonden in diversiteit". De nieuwe organisatie heeft een breed palet van 20 scholen die een sterke verbinding hebben en elkaar daardoor versterken.
 

Logo 3000!

Een groot woordenschat is belangrijk voor peuters. Door een ruime subsidie van de gemeente heeft SPV samen met de scholen van Skipov en Saam, de mogelijkheid gekregen om deze methode in te zetten op alle peuterspeelzalen en de basisscholen. Hierdoor kunnen we in aanvulling op onze VVE methodiek de taalvaardigheid stimuleren, de woordenschat vergroten maar vooral de aangeboden woorden actiever te laten gebruiken tijdens het spel in de thema hoeken. Volgend jaar zult u zeker meer gaan ervaren van het werken met Logo 3000.
 

Hiep hiep hoera boxen


Met de deze box wil Ons-Welzijn, alle kinderen die hun verjaardag niet of moeilijk kunnen vieren omdat er geen geld voor is, toch de kans geven dit toch te doen. De box is er voor kinderen van 4-12 jaar.
Wilt u een gezin aanmelden dat kan via:
 

Wist u dat we een Facebook pagina hebben?

Vindt u ons leuk: klik hier of op deze afbeelding!
 
 

Geen inloopspreekuur

Vanwege de corona maatregelen is er geen inloopspreekuur op het kantoor (Stadhuisplein 98) mogelijk. Heeft u hulp nodig, kunt u de peuteradministratie mailen: 
U krijgt van ons bericht als het inloopspreekuur op donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur weer gaat starten.
 

De telefoonnummers van de locaties!

 
Team SPV wenst u een hele kerstvakantie!
Website Website
Email Email
Facebook Facebook

Adres


Stadhuisplein 98
5461 KS Veghel

Contact


T 0413 - 29 80 82
E 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top