In café van Peer Brouwers, nummer 30 op kandidatenlijst

 

Met een ‘Middagje Mariaheide’ zet politieke partij Hart zaterdag 12 februari de schijnwerpers op het minst besproken dorp van Meierijstad. De bijeenkomst wordt gehouden in café-zaal D’n Brouwer en duurt van 14.00 tot pakweg 16.00 uur.

De uitbater van die horecazaak is Peer Brouwers. Hij staat op de kandidatenlijst van Hart. Brouwers en Hart vonden elkaar in de strijd voor een veilige Pastoor van Haarenstraat. Uiteindelijk droeg die druk er toe bij dat deze doorgaande weg dit jaar drastisch wordt opgeknapt. Daardoor wordt het lastiger om te hard te rijden en worden fietsers gestimuleerd van fietspaden gebruik te maken.

‘Het is opmerkelijk dat Mariaheide in de lokale politiek behalve dit onderwerp amper voorbijkomt’, zegt fractievoorzitter Laurens van Voorst. ‘Dat kan een goed teken zijn trouwens. Dat er gewoon amper tot geen gedoe is. Maar dat horen we graag van de inwoners zelf.’

Tijdens de middag is die kans er volop. ‘Het gaat niet alleen over lokale aangelegenheden, zoals de Pastoor van Haarenweg, de uitbreiding van tennispark De Krekel of de komst van een zonnepark. Ook zaken als zorg, verenigingsleven en woningbouw kunnen voorbij komen.

Aanmelden is niet nodig, een Corona-QR-code is wel verplicht.

220113 Peer Brouwers

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top