Sinds 24 februari 2022 worden vier F-35’s van vliegbasis Leeuwarden en vier F-16’s van vliegbasis Volkel ingezet voor de bewaking van het NAVO-luchtruim boven Oost-Europa.


De acht jachtvliegtuigen staan 24/7 gereed om bij te dragen aan de verdediging van NAVO-gebied. Dit betekent dat de komende periode F-16’s vanaf vliegbasis Volkel op afwijkende tijdstippen kunnen vertrekken en terugkomen dan tijdens het reguliere oefenprogramma.
Naast deze ondersteuning staat Volkel nog steeds paraat voor de reguliere QRA-taak met twee F-16’s om te kunnen reageren op schendingen van het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg.


Voor meer informatie over de NAVO ondersteuning:
https://www.defensie.nl/onderwerpen/oostflank-navo-gebied

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top