De prijzen van gas en elektriciteit schieten omhoog en dit heeft gevolgen voor alle huishoudens. Inzicht in energieverbruik is belangrijker dan ooit. Daarom biedt gemeente Meierijstad haar inwoners gratis de SlimWonen App aan.

 De SlimWonen App is een nieuw initiatief en maakt energie besparen makkelijker en leuker. Vanaf nu kunnen inwoners met een mobiele telefoon een persoonlijke activatiecode voor de SlimWonen App aanvragen.

De SlimWonen App biedt hulp om energie te besparen
Met de SlimWonen App kunnen inwoners zien hoeveel euro men per dag uitgeeft aan energie. Bovendien laat de App zien of het verbruik veel of weinig is in vergelijking met anderen. De App biedt ook tips om energie te besparen.

Goed voor klimaat en portemonnee
Wethouder Harry van Rooijen: “Niet eerder werden we met z’n allen zó met de neus op de feiten gedrukt als de laatste tijd. De energieprijzen rijzen de pan uit en inzicht in het energieverbruik is daarom belangrijk. De SlimWonen app is er om onze inwoners te helpen inzicht te krijgen in het verbruik om zo ook besparingen te kunnen doen. Goed voor het klimaat én voor de portemonnee. Ik verwacht dat veel inwoners gebruik maken van dit aanbod“.

Activatiecode aanvragen
Om gebruik te maken van de SlimWonen App is een activatiecode nodig. Alle inwoners van gemeente Meierijstad kunnen deze aanvragen via www.slimwonenapp.nl/aanvragen. Bij de aanvraag heeft men de EAN code van de stroom en gas nodig, deze is te vinden op de jaarrekening of https://www.eancodeboek.nl/eancodeboek/control/index. Na de aanvraag krijgt men de activatiecode met de post thuisgestuurd. In de App Store (iOS) of Google Play Store is de app gratis te downloaden en met de activatiecode kan men dan eenvoudig een account aanmaken.

De SlimWonen App kan vanaf de activatie gratis worden gebruikt tot 1 mei 2023. Om die looptijd maximaal te benutten is het belangrijk zo snel mogelijk (in ieder geval voor 31 juli a.s,) de App te activeren. Het activeren van de App leidt tot geen enkele verplichting, ook niet na de gratis periode. Kijk voor meer informatie over de SlimWonen App op www.slimwonenapp.nl.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top