De oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal. Veel Oekraïners zijn op de vlucht. Een deel van deze vluchtelingen zal in Nederland worden opgevangen, zo ook in Meierijstad. Het is hartverwarmend dat al veel inwoners hun tijd en aandacht geven om mensen uit Oekraïne te helpen. In opdracht van de gemeente Meierijstad wil de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad de vragen van de mensen uit Oekraïne en de hulp van jullie allemaal goed bij elkaar laten komen.

 Neem contact op met de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad als je vragen hebt over:

  • Vrijwilligerswerk. Er zijn veel vrijwilligers nodig. Voor bijvoorbeeld het inrichten van de
    opvanglocaties, als buddy voor een gezin of voor het organiseren van (kinder)activiteiten.
    We kijken graag met jou wat de mogelijkheden zijn.
  • Het doneren van spullen. Wij koppelen je aan een contactpersoon of organisatie. Zo komt
    alles goed terecht.

Ook zijn er mensen die woonruimte beschikbaar willen stellen. Hiervoor verwijzen we graag naar www.takecarebnb.org. Vang je al mensen op? Maak hiervan dan melding bij de gemeente. Dit om mensen in te schrijven in het BRP.

Andere vragen of ideeën? Neem contact op:
Veghel ONS welzijn 088-3742525
Schijndel en Sint-Oedenrode Welzijn De Meierij 073-5441400

220304

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top