Nieuwsbrief nr 2 2022 
Verdi onderwijs     

 

De schoolpleinen kleuren oranje a.s. vrijdag!

Vrijdag 22 april 2022 staat in het teken van de Koningsspelen! Dat belooft op de basisscholen een actieve en gezellige dag te worden, vol met spel en leuke activiteiten.
Elke school vult de dag op zijn eigen manier in, maar een heus Koningsontbijt vindt overal plaats. Vijf jaar geleden kwamen koning Willem-Alexander en koningin Maxima de Koningsspelen officieel openen op de Vijfmaster, dat was een prachtige happening! 

 

Verdi verrijkt met "bekende" nieuweling!

De Pionier is de naam!

De naam ’t Heibosch is verdwenen van de gevel van de basisschool aan het Lookveld in Veghel. Sinds kort zijn Partou Kinderopvang, Nijntje Pluis SPV en ‘t Heibosch samengegaan onder de naam: Speelleercentrum de Pionier. Ouders beleefden deze happening online mee, dat gebeurde op woensdag 9 maart jl. Er werd feestelijk bij stilgestaan, onder meer door het uitbrengen van een aanstekelijk liedje plus clip.

 

Verdi beleidsplan in de maak! 

Als jongeling -we zijn immers pas een kleine 5 maanden oud- verzamelt Verdi onderwijs bouwstenen om de koers voor de komende jaren te bepalen. Daar hebben we interne en externe input voor nodig. We staan graag in verbinding met organisaties in onze omgeving, want samen werken we aan goed onderwijs en goede opvang voor onze kinderen. Afgelopen periode is een aantal bijeenkomsten gehouden, zowel intern als extern. Aan de hand van de verkregen input wordt gewerkt aan de strategische koers van Verdi. De bijdragen van alle aanwezigen, die meedenken over de uitdagingen waar we voor staan, wordt zeer gewaardeerd!  

 

SpaceBuzz maakt grote indruk!

Groep 7 en 8 van basisschool Maria in Erp is onlangs aardig verrast met als doel "bewustwording van de kwetsbaarheid van onze planneet".  Een enorm gevaarte streek er neer: de zogeheten SpaceBuzz. Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad.

Odaschool realiseert prachtig groen!  

Op de Odaschool in Sint-Oedenrode is een prachtig nieuw en vooral groen schoolplein aangelegd. Na 2 jaar plannen maken en de werkelijke realisatie, is er een hele fijne speelplek gekomen. Deze is onlangs feestelijk geopend met alle leerlingen, ouders en belangstellenden!

Nederland schoon, Bernadette in actie

Tijdens de Landelijke opschoondag zijn de leerlingen van basisschool Bernadette uit Veghel in actie gekomen om de omgeving rondom de school schoon te maken. Jong geleerd is oud gedaan! 

 Hulp vraag voor onderwijs, klik op de vlag voor meer info!   Basisschool de Sprongh uit Olland haalt 5000 euro op, lees hier verder!
 

 

Hartverwarmende paasactie!

Wat een verrassing. Er wordt bij je aangebeld, je opent de deur. Staan er 26 kinderen aan je deur met een prachtig knutselwerk en roepen met z’n allen: VROLIJK PAASFEEST! Deze leuke actie is opgezet door Stichting met je Hart en speelleercentrum de Pionier. Jet vd Linden van Met je Hart vertelde hoe het ging. “Hoe kunnen we onze kwetsbare ouderen met deze paasdagen een beetje verrassen? Ouderen en jeugd, dat is altijd een treffende combinatie. Dus zochten we contact met Verdi onderwijs. Minèt Peters van speelleercentrum de Pionier pakte de handschoen meteen op en ging samen met haar schoolteam aan de slag. De leerlingen van groep 3 en van 5/6 hebben volop geknutseld en Aldi heeft de chocoladepaashazen gesponsord. De kinderen van groep 3 met juf Anne, gingen langs een groot aantal adressen op zorgcentrum de Peppelhof. De leerlingen van groep 5/6 van juf Kim, hebben de ouderen van wooncomplex Hertoghof verrast”.

 

Technisch onderwijs op gang brengen! 

Sterk Techniek Onderwijs (STO) heeft niet alleen als doel meer instroom in het technisch onderwijs op gang te brengen, maar ook om kinderen op jonge leeftijd hun talenten te laten ontdekken. Een groep jonge leerlingen van basisschool de Bunders gingen onlangs naar het Fioretti college en daar werden ze erg enthousiast van

 

Verdi vacatures:
leerkrachten en intern begeleider Bernadette!


Basisschool Bernadette in Veghel is op zoek naar een intern begeleider, ken je iemand? Laat het hem of haar weten! Ben je geïnteresseerd? We horen graag van je! 

Lees hier alle informatie!

 

FIJNE MEIVAKANTIE!


De Verdi basisscholen zijn van maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei gesloten.

 
 

Gebundelde krachten van Skipov en SKOSO komen samen in Verdi!
Volg ons of voor meer info, klik op onderstaande icoontjes:

 

Website

Website

Email

Email

Facebook

Facebook

Twitter

Twitter

LinkedIn

LinkedIn

 

Bezoekadres:
Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

 
 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top