Logo Skipov


Nieuwsbrief 
mei 2022

 

Beste ouders,  

verzorgers en andere belangstellenden, 

De meivakantie achter de rug en op alle locaties is de lente goed zichtbaar. De activiteiten gaan over grote en kleine dieren, groeien en bloeien. Het is leuk om in de groep te kijken waar de peuters mee bezig zijn. Er zijn vooral veel echte materialen in de groepen, van hooi tot schapenvacht.

Gelukkig kan dit weer: op de groep binnen lopen. U bent van harte welkom om aan het begin of aan het eind van de dag binnen een kijkje te nemen. Belangrijk, want ouderbetrokkenheid heeft een positief effect op het zelfvertrouwen van uw kind. De peuters zijn maar wat trots als ze papa of mama hun speelplek kunnen laten zien. Ook de “thuis”-betrokkenheid vinden wij heel fijn, het verder praten over het spelen op de groep. Ook hierbij zoeken wij graag de aansluiting met de “thuis"-betrokkenheid, waardoor het effect van het vergroten van de woordenschat nog krachtiger is.

Adrie van Baar (coördinator)

 

Spelen in hoeken!


Spel is heel belangrijk om kinderen te helpen ontwikkelen. Ze maken plezier en nemen verschillende rollen aan. Ze uiten zich heerlijk ongedwongen maar moeten tegelijkertijd omgaan met onderlinge regels en afspraken. Bij de peuterspeelzaal zijn de hoeken uitdagend ingericht. Je ziet de echte materialen, waarbij het doen alsof en het verplaatsen in de werkelijkheid gestimuleerd wordt. We spelen met kinderen mee in de hoeken, verrijken hun spel met taal en helpen hen om samen te spelen. Er wordt veel aandacht besteed aan het spelen in de hoeken die ingericht zijn op het thema. Mocht u weer binnen komen, kijk eens wat er in de hoeken staat en praat hier thuis gezellig over verder!

 

Met de fiets of te voet naar peuterspeelzaal!

Verkeersveiligheid staat elk jaar als thema op de planning. Vanuit de gemeente worden de scholing en de projecten hiervoor ondersteund. Deze keer hebben we weer een leuk boek ontvangen van Fixie in het verkeer. Zo proberen we al op jonge leeftijd kinderen te leren hoe je veilig in het verkeer beweegt en hoe je veilig te voet, met de fiets en met de auto kunt gaan!

 

Kleinste kinderopvang! 


Kleinste buitenschoolse opvang van Meierijstad officieel geopend! Lees hier verder 

 

Vacature: voorschoolse opvang!


Elke ochtend al vroeg uit de veren? Geen ochtendhumeur bij jou te bekennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

BSO Nicolaas is op zoek naar een medeweker voor de nieuw op te zetten voorschoolse opvang. De voorschoolse opvang is een kleinschalige opvang voor basisschool Nicolaas in Boerdonk, bij de start zullen ongeveer 4 kinderen aanwezig zijn. Voor deze voorschoolse opvang zijn we op zoek naar een kandidaat die 2 of 4 ochtenden van 07.00- 08.30 uur beschikbaar is. Samen met de kinderen start je de dag met het ontbijt. Daarna geef je de kinderen de mogelijkheid om te ontspannen voor dat de schooldag begint. Dit kan door activiteiten binnen of buiten. Je brengt de jonge kinderen naar de klas om 08.20 en je ruimt je het lokaal. Een combinatie met de buitenschoolse opvang is mogelijk.  

Diploma eisen:
Doe voor je solliciteert, eenvoudig een diploma check op de website van "Kinderopvang Werkt". Er zijn voor de buitenschoolse en voorschoolse opvang meer diploma`s die voldoen aan de eisen:  https://www.kinderopvang-werkt.nl/check-mijn-diploma

Interesse of vragen:
Stuur je CV en een motivatie naar . Ook voor vragen kun je een mailtje sturen.
 

 

Nijntje Pluis verandert van naam! 

Nijntje Pluis heeft vanaf 1 maart 2022 een nieuwe naam: peuterspeelzaal de Pionier. De locatie is hetzelfde, samen met basisschool `t Heibosch en kinderopvang Partou, zijn we Speelleercentrum de Pionier geworden.

 

Tijdelijke tegemoetkomingsregeling zonder overheidsvergoeding (TTKZO)


Najaar 2022 aanvraag indienen voor TTKZO bij de SVB Hebt u gedurende de derde sluitingsperiode gebruik gemaakt van de buitenschoolse opvang en de factuur volledig zelf betaald (zonder recht op kinderopvangtoeslag of gemeentelijke subsidie)? Dan kunt u recht krijgen op de tegemoetkomingsregeling KO zonder overheidsvergoeding (TTKZO). U kunt de tegemoetkoming in het najaar van 2022 bij de SVB aanvragen. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.
Skipov en SKOSO zijn organisaties met scholen voor primair onderwijs in Meierijstad. Skipov omvat 13 scholen in de kernen Veghel, Mariaheide, Erp, Boerdonk, Zijtaart, Keldonk en Eerde. Aan Skipov is SPV verbonden met 12 peuterspeelzalen. SKOSO heeft 7 scholen in de kernen Sint-Oedenrode, Olland, Boskant en Nijnsel. De naam Verdi is een samensmelting van “verbonden in diversiteit”. De nieuwe organisatie heeft een breed palet van 20 scholen die een sterke verbinding hebben en elkaar daardoor versterken.

 

ONS WELZIJN: vrouwenochtend, moeders ontmoeten moeders!

Iedere woensdag vrouwenochtend in wijkcentrum de Bloemfontein, Hyacinthenstraat 2 in Veghel
Meer informatie kunt u vinden in de link

 

Wist u dat we een Facebook pagina hebben?

Vindt u ons leuk: klik hier of op deze afbeelding!

 
 

De telefoonnummers van de locaties! 

 

 
 

Met de vriendelijke groetjes van team SPV!
 

Website

Website

Email

Email

Facebook

Facebook

Adres


Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

Contact


T  0413 - 29 80 82
E 

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top