Logo Skipov


Nieuwsbrief 
juli 2022

 

Beste ouders,  

verzorgers en andere belangstellenden, 

Beste ouders, de laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar. Het is weer omgevlogen. Onze peuters gaan genieten van hun vakantie. Het was afgelopen week heel heet, dus werd er op alle groepen veel met water gespeeld. Dit was passend bij het thema zomer. Kinderen hebben in het thema kennis gemaakt met “strand” in de groep, tenten, zwembadjes, slippers enz. Een geweldig thema dat voor onze peuters tot de verbeelding spreekt. In deze nieuwsbrief aandacht voor de bijzonderheden van enkele locaties, leuke voorleestips voor de vakantie, een aantal beweegtips voor peuters en tot slot een link naar de podcast over opvoeden. Namens alle medewerkers van SPV, wensen wij alle ouders en kinderen een hele fijne ontspannen vakantie. Tot volgend schooljaar!

Adrie van Baar (coördinator)

 

3-6 jarige groep op de Pionier! 

Speelleercentrum de Pionier, de kinderopvang en de peuterspeelzaal hebben vanaf komend schooljaar een nieuwe peuter-kleutergroep. Kinderen vanaf 3 jaar, die minimaal een half jaar op de peuterspeelzaal hebben gezeten, mogen als zij hier aan toe zijn, deelnemen aan de 3-6 jarige groep. In deze groep met maximaal 16 kleuter en 8 peuters wordt op niveau een speel/leeraanbod gedaan. Met dit aanbod willen we peuters geleidelijk en in hun eigen tempo de overstap voorbereiden op de overgang naar het onderwijs. Bij de peuterspeelzaal is al veel aandacht voor ritme en de structuur van de basisschool, door toevoeging van de 3-6 jarige groep, bieden we peuters een aanbod gericht op individuele behoeftes, interesse en moeilijkheidsgraad.

 

Tegemoetkoming sluiting (corona) buitenschoolse opvang zonder overheidsvergoeding 


De buitenschoolse opvang (BSO) was in Nederland van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022 dicht. Dit was een maatregel tegen het coronavirus. Met dit bericht willen we ouders informeren over de tijdelijke tegemoetkomingsregeling zonder overheidsvergoeding (TTKZO). Het is belangrijk dat personen die de kosten van kinderopvang zelf dragen, een aanvraag indienen voor deze tegemoetkoming. Je kan de vergoeding vanaf 1 oktober tot en met 1 december 2022 aanvragen. Heb je gedurende de derde sluitingsperiode gebruik gemaakt van de buitenschoolse opvang en de factuur volledig zelf betaald (zonder recht op kinderopvangtoeslag)? Dan kun je recht krijgen op deze tegemoetkomingsregeling. Je kunt de tegemoetkoming vanaf 1 oktober tot en met 1 december 2022 aanvragen bij de SVB. Wanneer kan je de vergoeding aanvragen? Je kan de vergoeding vanaf 1 oktober tot en met 1 december 2022 aanvragen. Houd de website van de SVB in de gaten om te weten wanneer precies je kan aanvragen en wat je hiervoor moet doen. Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kun je deze stellen via

 

Nieuwbouw basisschool de Bunders! 

Deze school, gelegen aan de Langedonk in Veghel, krijgt nieuwbouw. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste schetsen hangen op de gevel van het “oude” gebouw. Peuterspeelzaal Timpe Tampe gaat uiteraard mee verhuizen naar het nieuwe gebouw. Vorige maand was er een open dag bij basisschool de Bunders en peuterspeelzaal Timpe Tampe. Er zijn veel geïnteresseerde komen kijken. Heeft u de open dag gemist? Wilt alsnog  eens een kijkje nemen op de locatie Timpe Tampe? Laat het ons weten. Het team van Timpe Tampe geeft u graag een rondleiding. 

 

Podje Opvoeden!

Erg leuk en nuttig om te beluisteren: deze podcast met vele verschillende onderwerpen over opvoeden met tips voor ouders en professionals. Podje Opvoeden door Joyce Blauwhoff, klik hier: Podcast – J.Blauwhoff (jblauwhoff.nl)

 

Voorschoolse opvang open bij Nicolaas in Boerdonk!


Vanaf 5 september gaat de voorschoolse opvang (vso) voor de leerlingen van basisschool Nicolaas van start. De vso is geopend van 07.00 uur - 08.30 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend. U kunt zich aanmelden via deze link! 

 
 

Groepshulpen ondersteunen, wat fijn!

Door een extra financieel impuls van de gemeente Meierijstad hebben verschillende locaties van SPV in Veghel ondersteuning van een groepshulp. De groepshulp zorgt voor de hand en spandiensten, gaat met de kinderen en de pedagogisch medewerkers mee naar buiten, zorgt voor de aankleding van de groep, helpt bij de praktische uitwerking van het thema enz. Wij zijn enorm blij met deze ondersteuning waardoor de pedagogisch medewerker met meer aandacht het spelen/ samenspel en de ontwikkeling kan begeleiden. 

 

Voorleestips! 

Leuke peuterboeken om mee te nemen op vakantie:
-    Muis gaat Kamperen                 
-    Ties en Trijntje op vakantie              
-    De gele ballon                     
-    Boer Boris gaat naar zee

Leuke eenvoudige beweegtips voor de allerjongsten

Het is belangrijk dat jonge kinderen voldoende gevarieerd bewegen en motorische vaardigheden aanleren. Om kinderen tot 4 jaar op een leuke manier in beweging te krijgen, kun je spelenderwijs met ze bewegen. Spelenderwijs bewegen lijkt in de drukte van de dag soms moeilijk te realiseren. Maar als je inzet op creatieve, eenvoudig uit te voeren spelletjes, kun je met weinig materiaal de leukste beweegmomenten creëren. Op zoek naar inspiratie? Klik hier voor allerlei activiteitentips! 

 

Verruiming tijden de Rakkers en Pompeltje! 

Op peuterspeelzaal de Rakkers, en na de zomervakantie ook op peuterspeelzaal Pompeltje is verlengde openingstijden mogelijk. Ouders kiezen of hun kind na speeltijd komt lunchen. De kinderen worden om 13.00 uur door de ouders weer opgehaald. Lunch wordt, net als op school, door de kinderen zelf meegebracht. Mocht u ook interesse hebben in verlengde openingstijden op uw locatie, dan horen wij het graag. 

 

Wist u dat we een Facebook pagina hebben?

Vindt u ons leuk: klik hier of op deze afbeelding!

 
 

De telefoonnummers van de locaties! 

 

 
 

Een hele fijne zomer gewenst, maandag 5 september staan we weer voor u klaar!
Namens het hele team van SPV

 

Website

Website

Email

Email

Facebook

Facebook

Adres


Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

Contact


T  0413 - 29 80 82
E