Nieuwsbrief nr 3 2022 
Verdi onderwijs     

 

Genieten van een mooie zomervakantie!

Verdi Onderwijs, deze jongeling geboren 1-1-2022, kijkt terug op een mooie en intensieve start waarin SKOSO en Skipov met groot gemak een echte eenheid zijn gaan vormen. Waar het Verdi gevoel is geboren en waar VERbonden in DIversiteit in veel geledingen van de organisatie invulling krijgt. We zien uit naar de zomervakantie, maar ook weer naar de start van het nieuwe schooljaar! Graag bieden wij u nog een korte update aan via deze externe nieuwsbrief.

 

Inspirerend en professioneel!  

De Verdi academie omvat een fraai aanbod van diverse professionaliseringsactiviteiten, speciaal samengesteld én bedoeld voor onze leerkrachten/medewerkers. Met veel zorg samengesteld door Team P&O van Verdi. In juni jl. werden "de deuren" geopend en met trots melden we dat de inschrijvingen zijn binnengestroomd! De Academie gaat met veel vaart van start en gedurende het hele schooljaar 22-23 vinden de verschillende scholingen plaats!   

 

Oekraïense kinderen op de Taalvijver! 

Al ruim 10 jaar bestaat De Taalvijver, dit is een geweldige voorziening waar kinderen die rechtstreeks uit het buitenland komen in korte tijd Nederlands leren. Na 26 weken (onderbouw) of 40 weken (bovenbouw) stromen de kinderen door naar een reguliere basisschool. Op initiatief van Verdi (destijds Skipov) is De Taalvijver opgericht in samenwerking met de gemeente. Ook nu weer komen we tot de conclusie hoe goed het is dat we deze voorziening hebben! Door de oorlog in Oekraïne worden gezinnen opgevangen in het klooster naast de kerk in Veghel. Sinds eind mei zijn leerlingen vanuit het klooster naar de Taalvijver gekomen. Ook vanuit de omliggende dorpen is een aantal Oekraïense kinderen gestart op de Taalvijver. Vooral tijdens de muziek, de gym en het buiten spelen ontstaat er verbinding tussen alle verschillende culturen en dat is prachtig om te zien!

 

Schoolbiebs stijgen in populariteit!

Lezen staat erg hoog op het onderwijsprogramma. Op verschillende scholen van Verdi is reeds een schoolbieb aanwezig en in de afgelopen periode zijn er weer een paar geopend. Op basisschool 't Ven in Veghel stonden ze in de rij om een boek te komen lenen bij de opening. Bij de ingebruikname van de bieb op basisschool de Bunders heeft niemand minder dan Jacques Vriens de kinderen toegesproken en ze aangespoord om te gaan lenen én lezen. Waarom is lezen zo belangrijk en kun je nog tips gebruiken, kijk vooral zijn filmpje! 

 

Verbondenheid!

Het resultaat mag er zijn door deze samenwerking met ROC de Leijgraaf: een fraaie bouwhoek/podium is de opbrengst lees hier verder

 

Verdi vacatures!


Voor onze scholen én Team P&O zijn de laatste maanden van het schooljaar altijd druk, leuk maar ook spannend. Lukt het weer om de formatie rond te krijgen? Komen we op het laatste moment nog voor verrassingen te staan? Verdi en haar scholen hebben het plaatje weer rond, maar we weten ook dat er snel weer iets kan veranderen. Daarom houden we ons altijd aanbevolen als er nieuwe medewerkers/leerkrachten zich melden. Kent u iemand of bent u zelf geïnteresseerd, we vernemen het graag!
 

 Zomeractiviteiten voor de jeugd in Meierijstad! lees hier verder
 

 Een leuk zomer doeboek is via de basisscholen aan alle kinderen van Meierijstad overhandigd! 

 

Post actieven dag:
save the date 11 oktober 2022!

Als het allemaal mag lukken en corona gooit geen roet in het eten, wordt er op dinsdag 11 oktober 2022 weer een dag voor onze POST-ACTIEVEN georganiseerd! Onze "pensionada's" ontvangen via de mail een individueel bericht, maar leest u dit en u behoort tot de doelgroep: noteer het alvast in uw agenda! Heeft u vragen of opmerkingen: stuur een mail naar:

 

Spetterend het schooljaar afgesloten! 

Op basisschool de Bunders in Veghel is het jaar met een schuimparty bruisend ten einde gekomen  klik hier!

 

FIJNE ZOMER en ZOMERVAKANTIE!


De Verdi basisscholen zijn gesloten van maandag 25 juli tot en met vrijdag 2 september 2022. 

 
 

Gebundelde krachten van Skipov en SKOSO komen samen in Verdi!
Volg ons of voor meer info, klik op onderstaande icoontjes:

 

Website

Website

Email

Email

Facebook

Facebook

Twitter

Twitter

LinkedIn

LinkedIn

 

Bezoekadres:
Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

 
 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top