Op zaterdag 3 september 2022 voeren F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht een missing man formatie uit tijdens de jaarlijkse herdenking over het Nationaal Indië Monument bij Roermond. Vliegbasis Volkel zal deze fly-by uitvoeren. Hiervoor wordt de vliegbasis opengesteld en vertrekken de F-16’s rond 14:00 uur en landen uiterlijk 15:30 uur.

 De Koninklijke Luchtmacht verzorgt al een aantal jaren deze eregroet bij de jaarlijkse herdenking van de ruim 6200 Nederlandse militairen die sneuvelden in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea in de periode
1945-1962.

Tijdens de missing man formatie vliegen vier F-16’s recht over het Indië monument in Roermond. Hierbij verlaat één van de F-16’s de formatie en symboliseert zo de gevallen kameraden.

Eventuele klachten kunnen worden ingediend via http://www.luchtmacht.nl/geluidshinder

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top