Op woensdag 7 september beoefenen C-130 Hercules transporttoestellen tussen 08.00 en 18.00 uur een aantal tactische landingen op Vliegbasis Volkel. Tijdens een tactische landing komen de vliegtuigen op lage hoogte aanvliegen om vervolgens te landen.

Het zogenaamde tactisch landen vindt vaak plaats in conflictgebieden waar een verhoogde luchtdreiging is. Het beoefenen van deze procedure is daarom van groot belang om veilig te kunnen opereren bij een daadwerkelijke inzet. De tactische landingen vinden plaats met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving.

De landingen zijn onderdeel van de internationale airborne oefening Falcon Leap, die wordt georganiseerd door 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. De transportvliegtuigen van het 336 squadron van vliegbasis Eindhoven verzorgen samen met internationale partners het luchttransport.

220902 C 130 Hercules

Op zaterdag 17 september neemt een aantal toestellen deel aan de herdenking van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide bij Ede.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top