In januari starten Loes Peters uit Erp en Jaimie van de Braak uit Veghel een Zelfhulpgroep Eetstoornissen, mede op initiatief van de gemeente Meierijstad. Beiden hadden zelf jarenlang een eetstoornis.

Loes was 17 toen zij stopte met eten. “Ik was nooit dik”, vertelt Loes. “Maar dat ik toch af kon vallen, maakte me trots. Ik was alleen nog maar calorieën aan het tellen en sloeg daar compleet in door.” Uiteindelijk belandde ze in het ziekenhuis, omdat haar hartslag te laag was. Ze had serieus ondergewicht en was zwaar depressief. Jaimie was vijftien toen ze anorexia kreeg. “Ik had liefdesverdriet, had geen zin in eten en viel af. Ik bleef erin hangen.” Een combinatie van externe factoren en perfectionisme. “Afvallen werd mijn nieuwe doel.”

De weg naar herstel was lang. Zowel Loes als Jaimie kregen na hun anorexia last van eetbuien. Beiden kwamen in een cirkel van eten en compenseren terecht, maar overwonnen uiteindelijk hun eetstoornis. Loes: “Niet eten, slecht eten, eetbuien, spugen… Dat wat er onder ligt, dáár zit het probleem. Door daar met mensen over te praten, mensen die naast je staan, leer je om te gaan met die gevoelens.”

Dus richtten Loes en Jaimie de zelfhulpgroep op. Voor iedereen die een eetstoornis heeft of vermoedt dat die een eetstoornis heeft. De zelfhulpgroep start in februari in het Pieter Brueghel Huis in Veghel. Wil je graag meer informatie of jezelf aanmelden? Dat kan via Loes: 06 55 362 330 of .

230108 Loes links en Jaimie

Loes (links) en Jamie

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top