Nieuwsbrief nr 1 2023 
Verdi onderwijs     

 

De week van inclusief onderwijs #  WIO 

6 t/m 10 februari 2023: deze dagen stonden in het teken van inclusief onderwijs. Dit praktijkplatform is opgericht met als doel de bevordering en ondersteuning van inclusiever onderwijs in reguliere scholen. Deze scholen leren omgaan met extra ondersteunings-behoeften van leerlingen en waarderen diversiteit. Zij zijn gericht op het identificeren en wegnemen van hindernissen voor leren en onderwijzen en beogen toegang, participatie en goede resultaten en talentontwikkeling voor álle leerlingen, ook de leerlingen die speciale ondersteuning behoeven. Verdi is hierbij betrokken via SWV PO 30 06, lees hier het achtergrondartikel

Debbie Verschuuren is als Verdi teamleider ondersteuning onderwijs en opvang betrokken bij veel onderwijskundige beleidsgebieden, zo ook bij dit thema. 

 

Hartverwarmende acties Turkije en Syrië! 

Op vele Verdi scholen zijn (inzameling)acties gehouden voor Turkije en Syrië, dat is echt hartverwarmend! Een greep uit de voorbeelden: op de Odaschool in Sint-Oedenrode werd het project aardse extremen afgesloten met een inzamelingsactie. In Boskant werd er heel hard gelopen enleerling Sevgi van basisschool de Vijfmaster in Veghel pakte het groots aan!

 

Lintje knippen!

Verdi basisschool Maria ter Heide in Mariaheide heeft een officieel momentje gewijd aan de ingebruikname van de nieuwe ruimtes! Want het aantal leerlingen is flink gegroeid en ondanks dat het gebouw nog best nieuw is, was uitbreiding hard nodig. Medio vorig jaar is met de verbouwing gestart en nu dus gereed. Lees hier verder

 

 

Voorlezen als de beste!

Suze de Wert van basisschool Dommelrode in Sint-Oedenrode is voorleeskampioen van Meierijstad! Door de juryleden Ties van Dooren (eindredacteur/journalist), Rick Terwindt (stadsdichter) en Johan van Gerwen (wethouder onderwijs), werd er serieus en kritisch gekeken én vooral geluisterd. Suze werd na intensief beraad gekroond tot voorleeskampioen van Meierijstad en wint daarmee een plaats in het Brabants voorleeskampioenschap in Goirle, dat op zaterdag 11 maart gehouden wordt!

 

Korte berichten 

 

Een spannende en leuke tijd breekt aan: mijn peuter mag naar school, aanmelden voor 1 maart is wenselijk!  

 

Heerlijk gestart! 


Met onze 20 basisscholen, 12 peuterspeelzalen en nieuwkomersvoorziening De Taalvijver is Verdi het jaar 2023 op een smakelijke manier gestart: we vierden bescheiden het 1-jarig bestaan van onze organisatie

 

Prins Leon

Zijn dagen zijn geteld! Dat klinkt wat bruut, maar is feitelijk de waarheid: onze prins Leon gaat beginnen aan zijn laatste periode waarin hij de scepter mag zwaaien over het Kuussegat. We wensen Leon, in het dagelijkse leven, Verdi directeur van cluster Empel/Antonius/Nicolaas en Taalvijver, een geweldige carnaval toe! 

 

Verdi is gesloten van maandag 20 t/m vrijdag 24 februari 2023! 

Website

Website

Email

Email

Facebook

Facebook

Twitter

Twitter

LinkedIn

LinkedIn

 

Bezoekadres:
Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

 
 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top