Gemeente Meierijstad heeft een overeenkomst gesloten met Laco Veghel om de openstelling van het buitenbad in Veghel voor de komende 2 zomerseizoenen mogelijk te maken. In 2023 gaat het buitenbad open van 1 juni tot en met 31 augustus.


In mei gaat Laco het benodigde onderhoud uitvoeren aan de zwembaden. Laco heeft aangegeven dat het buitenbad op 1 juni 2023 aan de gestelde kwaliteitseisen kan voldoen.


Entreebewijzen en abonnementen worden verkocht via de website van Laco en aan de kassa van het buitenbad.


Later dit jaar wordt een plan van aanpak opgesteld voor behoud van een openlucht zwembad in Veghel. Dat wordt in december gepresenteerd aan de gemeenteraad. Laco Veghel en de initiatiefgroep Burgerinitiatief Openluchtbad Veghel worden bij het plan van aanpak betrokken. Deze afspraken komen voort uit een Motie vreemd aan de orde, die in maart van dit jaar werd aangenomen.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top