Amalizorg
Deze nieuwsbrief komt drie keer per jaar uit.
top 2022 Amaliazorg in top 10 best gewaardeerde verpleeghuizen
Amaliazorg weer in landelijke top 10

ZorgkaartNederland, de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg, maakt jaarlijks de best gewaardeerde zorginstellingen per zorgsector bekend. Amaliazorg staat voor het derde jaar op rij in de top 10 van best gewaardeerde verpleeghuizen. Dit jaar met een 9,2 gemiddeld. Elk verpleeghuis met dertig of meer waarderingen in 2022 deed automatisch mee. Het gemiddelde van alle beoordelingen in de verpleeghuissector was 7,9. Wij zijn ontzettend trots op deze waardering door naasten van bewoners. 

Bekijk wie er nog meer in de top 10 is geëindigd
Zoveel kleuren: een muzikaal cadeau
Zoveel kleuren: een muzikaal cadeau

Samen leven kleur geven. Dat is waar we bij Amaliazorg elke dag aan werken. Kleur geven kan al met een klein gebaar waardoor een glimlach op iemands gezicht komt of je iemand ziet genieten. Daar werken onze collega's en vrijwilligers elke dag aan. Gelukkig wordt dat gezien en ervaren door bewoners en hun naasten. Dit lied is een ode aan iedereen die bij Amaliazorg betrokken is en hier elke dag aan meewerkt. We hebben het hen cadeau gegeven. Luister, zing mee en geniet. Het lied is een Nederlandstalige bewerking van het lied Multicolor van Son Mieux.

Beluister Zoveel kleuren
  
Leefgelukgesprekken Amaliazorg
We zijn gestart met leefgelukgesprekken
Amaliazorg wil bewoners meer bieden dan alleen uitstekende zorg. We willen een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor bewoners. Goede medische zorg is daar een belangrijk onderdeel van. Maar welzijn is minstens zo belangrijk. Dat noemen we bij Amaliazorg leefgeluk. Juist het leefgeluk zetten we bewust op de voorgrond in de gesprekken tussen bewoners, naasten en onze medewerkers. We zijn daarom gestart met leefgelukgesprekken. Maar hoe gaat dat nu in de praktijk?
Lees meer over onze leefgelukgesprekken
Pilot 'Anders werken' in beeld bij SBS6
Pilot ‘Anders werken’ in beeld bij SBS6
De komende jaren wordt de arbeidsmarkt voor zorgmedewerkers alsmaar krapper. Bij Kempenhaeve is op een aantal afdelingen een proef (pilot) gedraaid. De teams hebben samen met het locatiehoofd gekeken naar oplossingen waarbij de kwaliteit blijft zoals we gewend zijn, maar waarbij er efficiënter gewerkt wordt waardoor er relatief minder inzet van verzorgenden IG en verpleegkundigen en minder ZZP-inzet nodig is. We verklappen alvast dat de teams hierdoor nog gechter zijn geworden en de facilitair medewerkers een leukere baan hebben gekregen. SBS6 kwam op bezoek om te kijken hoe dit werkt.
Bekijk de reportage
Baarkleed beste idee van Amaliazorg
De beste ideeën van Amaliazorg worden beloond!

Ruim een jaar geleden verstuurden huiskamermedewerkers Ingrid en Mariëlle een mail met een idee voor een warm afscheid voor overleden bewoners. Dat hun mail de start van een podium voor nieuwe ideeën zou betekenen, dat hadden de dames niet kunnen bedenken toen ze op de verzendknop drukten. Toch stond hun mail aan de wieg van het nieuwe tweejaarlijkse initiatief ‘Het beste idee van Amaliazorg’. Inmiddels zijn er al veel mooie ideeën werkelijkheid geworden.

Lees meer over de beste ideeën
  
Vier fases van dementie videos
Vier fases van dementie in filmpjes uitgelegd

Belevingsgericht contact met iemand met dementie betekent dat je vanuit het perspectief van diegene denkt en voelt. Hoe beleeft iemand met dementie de wereld? Om een positief contact te houden, is het goed om op deze beleving af te stemmen en mee te bewegen. Hoe we dat kunnen doen, daar zijn een aantal handvatten voor. Bijvoorbeeld door de vier fases van dementie te volgen. Onze coach onbegrepen gedrag Jan Kouwenberg legt in vijf filmpjes de fases van dementie uit en de bijbehorende belevingen en benaderingen.

Bekijk de video's
Bekijk de vacatures bij Amaliazorg
Facebook
 
YouTube
 
Instagram

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top