Nieuwsbrief   Bekijk de webversie
Amalizorg
Deze nieuwsbrief komt drie keer per jaar uit.
Verantwoorde veilige vrijheid: op weg naar open deuren
Verantwoorde veilige vrijheid: open deuren

Jarenlang hoorde het bij elkaar zoals een deksel bij een pan hoort: het verpleeghuis en het codeslot. De deuren staan op veel momenten al open binenshuis, maar er gaat nog meer veranderen. Dit komt voort uit de landelijke Wet zorg en dwang. De komende jaren kijkt Amaliazorg hoe we een maximale verantwoorde veilige vrijheid voor bewoners kunnen realiseren. Bij Amaliazorg zoeken we wat iemand gelukkig maakt. Het beperken van iemands vrijheid past daar niet bij. Maar dat wil niet zeggen dat het verruimen van de vrijheid direct een verademing is voor iedereen. Want verantwoorde veilige vrijheid geven is ook best spannend en roept vragen op. 

Lees meer over Verantwoorde veilige vrijheid bij Amaliazorg
Bewoonster Amalaizorg geniet van welverdiend ontspanningsmoment met de Zen Zorgstoel
Verdiende ontspanning met Zen Zorgstoel

‘Wat is dit voor een rare stoel?’. Na vijf minuten was mevrouw heerlijk aan het relaxen. Toen ze eenmaal uit de stoel kwam, zei ze direct: ‘Die rare stoel is wel heel fijn.’. Die stoel is de Zen Zorgstoel. EVV Verpleegkundige Joke en gespecialiseerd medewerkers welzijn Lynn en Christien klopten bij 'Het beste idee van Amaliazorg' aan met het verzoek om een Zen Zorgstoel aan te schaffen. Dat is dankzij de hulp van fondsen gelukt. Inmiddels zijn er vier locaties voorzien van zo'n stoel die mensen met dementie voorziet van een heerlijk ontspanningsmoment. 

Lees meer over de verdiende ontspanningsmomenten
  
Nieuwe virtual reality beleving
Nieuwe Virtual Reality-beleving: verdwaalde ik
"Ik ben onder de indruk! Je kruipt echt in de huid van deze mevrouw en kunt zo heel goed ervaren hoe het aan de ‘binnenkant’ werkt.", aldus een collega over de nieuwe Virtual Reality (VR) ervaring. Na de VR-bril beleving over de eerste fase van dementie ‘Het bedreigde ik’ is er een nieuwe VR-beleving ontwikkeld waarin de tweede fase van ‘Het verdwaalde ik’ centraal staat. In deze indringende beleving sta je opeens in de schoenen van iemand met gevorderde dementie. Je bent zelf actief bezig tijdens de beleving. Je doet, ziet en denkt als iemand met dementie. 
Lees meer over de nieuwe Virtual Reality beleving
In gesprek over innovatiever werken
Innovatiever werken, zonder dat het te technisch wordt: het kán!
Technologische vernieuwingen kunnen helpen om het werk voor zorgmedewerkers makkelijker en het leven van bewoners aangenamer te maken. Ze kunnen bijdragen aan het leefgeluk van bewoners en het werkgeluk van medewerkers. Welke zorginnovaties gebruiken we al? Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers, maar ook bewoners en hun naasten, innovaties omarmen? Onze collega's Maarten Heisen (Manager Zorg, Behnadeling en Innovatie) en Annelies van Doornewaard (beleidsmedewerker) gingen hierover in gesprek met Rosewieta Fernandes (digicoach bij Avoord).
Lees meer over innovatiever werken
Hoe kleur jij de zorg? Doe de test!
Hoe kleur jij de zorg? Doe de test!

Ontdek de kleur van jouw zorghart door 8 vragen te beantwoorden. Je mag de test gerust vaker maken, want het kan zomaar zijn dat je je morgen anders voelt en dan andere antwoorden geeft. Want dat is ook hoe wij werken. Belevingsgericht. We proberen aan te sluiten bij de wensen, behoeften en interesses van de bewoners op dat moment. Dat kan morgen anders zijn dan vandaag. 

Doe de test en ontdek jouw kleur zorghart
  
Sensorische informatieverwerking
Een dieet met de juiste prikkels voor mensen met dementie

Een bewoonster is heel angstig, wordt snel boos, vraagt veel om aandacht van medewerkers. Dit is vervelend voor de bewoner zelf en voor medebewoners. Daarom kijken onze coaches onbegrepen gedrag hoe dit verminderd kan worden. Zij zoeken continu naar nieuwe kennis om onbegrepen gedrag te verminderen. Zo vonden zij de cursus Sensorische Informatieverwerking bij ouderen en mensen met dementie. Deze cursus hebben ze succesvol afgerond en ze passen de inzichten toe op de woongroepen.

Lees meer over sensorische informatieverwerking
Bekijk de vacatures bij Amaliazorg
 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top