Nieuwsbrief 
december 2023

Beste ouders, verzorgers en andere belangstellenden,  


In deze laatste nieuwsbrief van het jaar blikken we terug op 2023 en kijken we kort vooruit naar 2024. 
 
Verdi Start heeft in 2023 de eerste stappen gezet naar het uitbreiden van het opvang aanbod. Op verschillende locaties is gestart met het bieden van verlengde opvangtijden die beter aansluiten bij de schooltijden. Naast het peuteraanbod is er in Boerdonk een BSO en dagopvang aanbod van 0–4 jaar.  
 
Voor de kinderen van Verdi Start zorgen we ervoor dat de overstap naar de bassischool soepel verloopt. Afgelopen jaar is er daarom ingezet op het verder verbeteren van de samenwerking tussen Verdi Start en Verdi Onderwijs. Onze peuters maken kennis en spelen met de kinderen uit groep 1. De kinderen maken spelenderwijs contact met elkaar .Er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Deuren tussen lokalen worden opgezet en er wordt samen buiten gespeeld.  
 
Voor 2024 is Verdi Start opzoek naar een nieuwe teamleider. Op 1 december 2023 heeft het team van Verdi Start afscheid genomen van Adrie van Baar als teamleider van Verdi Start. Wij danken haar voor haar enorme betrokkenheid en inzet voor Verdi Start.  
 
Deze laatste nieuwsbrief wordt ondertekend door Emely Teeuwen en Marjolein van Meeuwen, wij vormen sinds 1 oktober 2023 de ad interim directie van Verdi Start. De komende periode staat in het teken van het leren kennen van de medewerkers van Verdi Start, de verschillende locaties en het waarnemen van de werkzaamheden van teamleider.  

We wensen u allemaal een fijne kerst en prettige jaarwisseling! 
 
Emely Teeuwen en Marjolein van Meeuwen 
Ad interim directie Verdi Start 

 

 

Feest thema bij 't Ven


Bij ‘t Ven Start hebben we ons de afgelopen weken helemaal in het feestgedruis met Sinterklaas en zijn Pieten gestort! Er zijn allemaal cadeautjes te vinden op de groep en zelfs een heuse kachel waar we onze schoentjes mochten zetten. We kregen er pepernoten en een mandarijntje in. Ook hebben we zelf pepernoten gebakken, die waren heel erg lekker! Met de verkleedkleren op de groep konden we ons elke dag omtoveren tot Sint of Piet. Verder zijn we druk geweest met het maken van mooie Pietenmutsen voor de intocht van Sinterklaas. Toen hij dinsdag 5 december op de groep kwam, mochten we deze weer opzetten en Sinterklaas vond ze supermooi. We hebben met de grote blokken een schoorsteen nagebouwd en er cadeautjes in proberen te gooien en dat was nog best lastig! Nu de Sint en zijn Pieten weer terug naar Spanje zijn gaan we de kerstboom optuigen. We mogen er allemaal een bal in hangen. Natuurlijk gaan we ook een kleurplaat maken met het thema Kerst en gaan we een gezellig kerstontbijt maken en samen op eten. We gaan een kerstster of kerstbal knutselen die thuis in de boom mag komen te hangen. Verder gaan we nog een mooi glaasje versieren om een waxinelichtje in te doen. Op de laatste dag voor de kerstvakantie vieren we het licht en blazen dan één voor één het kaarsje uit. Wij wensen iedereen alvast hele mooie kerstdagen toe en een liefdevol en gelukkig 2024!

 

Sinterklaas in Maria ter Heide!

De peuters van peuterspeelzaal Maria ter Heide Start zijn ruim 3 weken bezig geweest met project: SINTERKLAAS. In de peuterspeelzaal hadden we een ontdektafel gemaakt over dit thema en in de bouwhoek konden de peuters de boot of het huis van Sint en Piet bouwen. We hadden boekjes, puzzels, spelletjes en verkleedkleren over het thema. In de kring zongen we liedjes en gingen we praten over Sint en Piet. Iedere dag gingen we samen met groep 1-2 naar het Sinterklaasjournaal kijken. De peuters hadden de stoomboot en Sint en Piet geknutseld. Met hulp van ouders gingen we op de peuterspeelzaal pepernoten bakken. Op 4 december bracht Sint en Piet een bezoek aan de basisschool en de peuterspeelzaal. Op 5 december gingen we samen met groep 1-2 Pietengym doen in de gymzaal. We hadden allemaal het Pietendiploma gehaald. Het was een heel gezellig Sinterklaasfeest!

 

Sinterklaas bij Antonius Start


De peuters van Antoniusstart hebben hard gewerkt om hun zelf gemaakt schoentje te kunnen zetten op de speelzaal. Gelukkig is alles op tijd klaar.  De wortels en het hooi voor het paard van Sinterklaas en ook de zelfgeschreven briefjes/ tekeningen zitten erin. Laat de Sint maar komen wij zijn er klaar voor! 

Groetjes peuters van Antonius Start 

 

Activiteiten tijdens de kerstvakantie


In de gemeente Meierijstad worden in de kerstvakantie tal van leuke (gratis) activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd. Hierbij de link naar de flyer met informatie hierover. 

 
 
 

Geniet van de kerstvakantie!

Verdi Start is gesloten van maandag 25 december tot en met vrijdag 5 januari 2024.  

 

 
 
 

Adres


Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

Contact


T  0413 - 29 80 82
E 

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top