Nieuwsbrief nr 1 2024 
Verdi onderwijs     

 

Beste relatie, 

Carnaval staat voor de deur, en hoewel ik niet bijzonder getalenteerd ben in het vieren van carnaval, is het altijd weer wonderlijk om te zien hoe Brabant begint te borrelen richting het aankomende feest van uitbundigheid. Verwondering heb ik ook bij de uitbundigheid in ons onderwijs. Zo zag ik de laatste weken op onze scholen prachtige voorbeelden van ‘verdiepend leren’ of deep learning (naar keuze). Hoe zichtbaar de intrinsieke behoefte van kinderen kan zijn om de wereld te ontdekken, te begrijpen en te construeren. Als we die behoefte dienen met een goede dosis planmatigheid, samenwerking en creativiteit, dan komt het helemaal goed met ons onderwijs. Ik wens je veel momenten van verwondering in de komende tijd. 

Met vriendelijke groet,​​​​
Paul Meessen, bestuurder Verdi

 

Verbondenheid in het kwadraat!

Lees hier het bijzondere verhaal van leerkracht Maria van Summeren, die na een loopbaan van bijna 48 jaar in Veghel-Zuid/De Vijfmaster in maart met pensioen gaat en over haar verbondenheid vanaf het begin met de familie Sünbül, maar liefst 4 generaties lang!

 

Korte berichten! 

  • Op donderdag 18 januari 2024 werd nieuwkomersschool de Horizon officieel geopend en werd er een open dag georganiseerd op hun mooie, nieuwe locatie aan de Muntelaar 8 in Veghel.
  • Op basisschool 't Ven is een redactie van 11 kinderen samengesteld, speciaal geselecteerd uit de vele aanmeldingen van leerlingen uit groep 5 t/m 8. Deze redactie heeft nog net voor de kerst de eerste echte editie van de schoolkrant 't Ven uitgebracht. De volgende staat alweer gepland!
  • Verdi presenteert zich als partner voor afstudeerstages en als mogelijke werkgever!
  • Voor onze stakeholders: save the date! Op 9 april 2024 gaan we je bijpraten en alle inbreng is van harte welkom. Wordt vervolgd! 
  • Een treffend interview in de Stadskrant Veghel met twee van onze Verdi directeuren, Susan Jansen en Leon van Boxtel, over het landelijk tekort aan schoolleiders!
 

Verdi Avontuur

Eén van de kernwaarden van Verdi is 'avontuur'. Deze waarde stimuleert ondernemerschap, een onderzoekende houding, het durven maken van fouten en moedigt het nemen van initiatieven tot innovatie aan. Het Koersteam ‘Hybride leren’ zet zich hiervoor in en heeft een nieuw platform ontwikkeld waarbij de leerkrachten van Verdi gebruik kunnen maken van allerlei uitleenboxen, tours (leeractiviteiten in of door de echte praktijk) en technieklessen.

 

 

Ons motto is: groei, val en sta weer op! Ontdek en doe waar je goed in bent. Werk en leer. Want als jij stappen maakt, groeit iedereen. Wij zijn er voor de toekomst. Van jou, van onze leerlingen, van het onderwijs in Meierijstad. Dát is onze drive. Daar durven we anders in te zijn. Deel jij die drive?WORD ONDERDEEL VAN VERDI

 

 

Verdi en haar basisscholen en locaties zijn gesloten van
12 tot en met 16 februari 2024. 

 
 

 

Bezoekadres:
Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

 
 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top