Nieuwsbrief 
februari 2024

Beste ouders, verzorgers en andere belangstellenden,  


In deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar laten we zien met welke activiteiten het nieuwe jaar is begonnen. 

In het kader van de nationale voorleesdagen hebben alle groepen het boek “Help Een verrassing! gekregen. Op iedere groep is dit boek voorgelezen aan de kinderen en zijn er verschillende activiteiten uitgevoerd zoals een ontbijt en lunch. Voorlezen is niet alleen heel leuk maar ook leerzaam en om die reden vinden wij het vanuit Verdi Start belangrijk om mee te doen met de nationale voorleesdagen. Wil je thuis ook voorlezen dan kun je kinderboeken lenen bij de bibliotheek. Het lidmaatschap van de bibliotheek is voor kinderen gratis.  

We zien dat in de winterperiode er meer kinderen en medewerkers ziek zijn. Is je kind ziek wil je hem of haar dan zo snel mogelijk afmelden?  

Als een medewerker ziek is dan doen wij er vanuit Verdi Start alles aan om te zorgen voor vervanging. Door de flexibiliteit van andere medewerkers is het tot nu toe altijd gelukt om een zieke medewerkers te vervangen. Op het moment dat er meerdere medewerkers ziek, zijn kan het voorkomen dat het niet lukt om vervanging te regelen. In die situatie zal Verdi Start moeten besluiten om de groep te sluiten. We doen er uiteraard alles aan om dat te voorkomen. Als een groep moet sluiten, worden ouders en verzorgers hier uiteraard zo snel mogelijk over geïnformeerd.  

Op 1 maart 2024 start Bianca Schot- van der Steen als teamleider bij Verdi Start. In deze nieuwsbrief stelt zij zich voor. Wij zijn blij met haar komst en wensen haar veel werkplezier bij Verdi Start.  

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief en een fijne carnavalsvakantie. 

Emely Teeuwen en Marjolein van Meeuwen 

Ad interim directie Verdi Start 
 

 

Thema eten & drinken op de Ark Start


Op de Ark start zijn we deze periode bezig geweest met het thema eten drinken. Het boekje van ‘rupsje nooitgenoeg’ stond deze periode centraal. We zijn met de hele groep naar de supermarkt geweest om boodschappen te doen. We keken daar goed rond. We zagen groenten, fruit, vlees, brood en nog veel meer. We kochten één appel, twee peren, drie pruimen, vier aardbeien en vijf sinaasappels. Net als uit het boekje van ‘rupsje nooitgenoeg’.  Samen telden we in de kring het fruit. We kochten er ook yoghurt bij en maakten er in de groep een smoothie van.  Samen sneden we stukjes van het fruit en stopten we in de blender. Daarna mochten we lekker smullen. We hebben deze periode ook veel geknutseld over ‘rupsje nooitgenoeg’. Zo verfden we een rupsje met ballonnen en verf en telde de rondjes, 1..2…3…4…5.
Daarbij plakten we ook het fruit op wat ‘rupsje nooitgenoeg’ at. Eerst kleuren en dan plakken. De appel, de peer, de pruim, de aardbei en de sinaasappel. 

In week 4 stond de nationale voorleesdagen gepland. Deze dag mochten alle peuters een ontbijt meenemen en kwam een leerling uit groep 8 het boekje: HELP! Een verassing! voorlezen.
Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait het om voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Voorlezen heeft namelijk heel wat voordelen, zoals een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip. Bovendien ontwikkelen kinderen naast hun taalgevoel ook een beter inlevingsvermogen. 

 

Bij de bakkerij! Empel Start


Zin een lekker warm broodje? Of misschien een heerlijke taart? Bij Verdi Start de Empel hebben wij een bakkerij….. en niet zomaar een bakkerij. Je kan er namelijk je voorkeuren doorgeven en dan wordt er ter plaatse een taart of lekkere cupcake voor je gemaakt. Het kan wel even duren, want nadat het met liefde voor je bereid wordt moet het nog eerst in de oven en dan moeten we goed opletten, want de oven is heel heet! Dus we laten het daarna goed afkoelen voordat je het mee kan nemen. Ondertussen kun je een boodschap doen bij de broodafdeling. Hoeveel broodjes wil je? 1, 2 of misschien wel 3? Wil je ook een brood? We hebben wit of bruin brood. Als het mandje gevuld is dan gaan we afrekenen. Op dat punt wordt het helemaal bijzonder…. Je moet namelijk een beetje geluk hebben welke medewerker je komt helpen. We hebben de ene keer namelijk broden en broodjes van honderd euro en de andere dag kost het maar 5 cent, maar het is de ervaring meer dan waard ; )

Door op een speelse en luchtige manier met de kinderen mee te spelen in de projecthoek leren de kinderen super veel. Behalve dat ze lekker aan het spelen zijn met het zand (wat goed is voor de motoriek en creativiteit) leren ze nog zoveel meer; Hoe spreek je elkaar aan in een winkel? Begrippen als warm, heet en afkoelen, Tellen van de broodjes, dat er verschillende kleuren brood zijn, welke kleuren zijn er? Afrekenen;  je moet geld betalen als je iets koopt en soms krijg je weer wisselgeld terug.
 

 

Thema kleding op de Vijfmaster Start

We hebben het vier weken over thema kleding gehad. Iedere ochtend speelt zich in elk gezin een ritueel af; wakker worden, pyjama uit, wassen en daarna kleden we ons aan. ‘s Avonds kleden we ons uit, gaan we ons wassen, tandenpoetsen, doen we de pyjama aan en gaan we lekker slapen. We hebben een pop uitgekleed, in bad gedaan en daarna aangekleed. Als eerste droog je je af, daarna doe je een onderbroek en hemd aan. Daarover gaat een broek en trui of een jurk of rok. Aan je voeten mogen de sokken en schoenen. Omdat het buiten koud was hebben we laten zien wat we voor kleding aan moeten doen als we buiten gaan spelen, zoals de jas, de muts, de sjaal en de handschoenen of wanten. In dit thema hebben we het ook gehad over de was ophangen. Hoe gaat een wasknijper open en hoe kun je was ophangen aan de waslijn. We hebben een broek, een trui en een jurk op de waslijn gehangen.
De laatste week voor de vakantie vieren we carnaval op de groep. 
 

 

Hoi allemaal,

Graag stel ik me via deze weg aan jullie voor, ik ben Bianca Schot, 38 jaar en ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in Den Bosch. In mijn vrije tijd maak ik graag reizen of ga ik dagjes weg met mijn gezin. Ook sta ik regelmatig op de tennisbaan. Inmiddels ben ik zo’n 20 jaar werkzaam in de kinderopvang. Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker, maar de afgelopen jaren heb ik diverse managementfuncties bekleed. Per 1 maart mag ik aan de slag als teamleider bij Verdi start, een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Ik heb ondervonden dat mijn visie past bij een kleinschalige organisatie waar de maatschappelijke taak en het belang van de kinderen voorop staat. Mijns inziens sluit dit aan bij Verdi. Inmiddels heb ik al enkele collega’s ontmoet en ik voel dat ik in een warm bad terecht kom. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en samen verder te bouwen aan Verdi start. Tot snel!
Groet Bianca

 
 
 

Geniet van de carnavalsvakantie!

Verdi Start is gesloten van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari 2024.  

 

 

Adres


Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

Contact


T  0413 - 29 80 82
E 

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top