Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide
                              
                                        
Nieuwsbrief nr 2 2024 
Verdi onderwijs     

 

Beste relatie,

Onderwijzend Nederland heeft de mond vol over burgerschap. Niet verwonderlijk als je een blik in de wereld werpt. Hoe groot is de behoefte aan ‘karaktervolle en betrokken burgers die bijdragen aan een duurzame wereld’. Woorden uit ons koersdocument, uit de maatschappelijke opdracht van Verdi. Hoe blij was ik te constateren, tijdens een presentatie onlangs door het Expertisepunt Burgerschap aan ons directieteam, dat Verdi het thema burgerschap in zijn koers heeft omarmd. Méér heeft omarmd, dan ik me realiseerde.
De vraag: ‘wat moet er allemaal van de inspectie?’ kunnen we vervangen door de vraag: 'hoe werken we de opdracht uit die we aan onszelf hebben gesteld?' Die uitwerking gaat niet alleen over onderwijskundige keuzes die we planmatig en cyclisch vertalen in doelen en activiteiten. Hij gaat vooral over de grondhouding van burgerschap, waarin ‘bijdragen aan’ belangrijker is dan ‘profiteren van’ en het vermogen tot dialoog vanuit een begrijpende en vreedzame houding, belangrijker is dan de techniek van het discussiëren. Wat hebben we toch een prachtige opdracht!

Met vriendelijke groet,​​​​
Paul Meessen, bestuurder Verdi

 

Verbouw en nieuwbouw! 


Basisschool Bernadette heeft haar officiële moment gekend in verband met de ver(nieuw)bouw van haar pand!

 

Ons motto is: groei, val en sta weer op! Ontdek en doe waar je goed in bent. Werk en leer. Want als jij stappen maakt, groeit iedereen. Wij zijn er voor de toekomst. Van jou, van onze leerlingen, van het onderwijs in Meierijstad. Dát is onze drive. Daar durven we anders in te zijn. Deel jij die drive? WORD ONDERDEEL VAN VERDI

 

Stakeholders
bijeenkomst 


We geven een compact beeld van de koers van Verdi in de afgelopen twee jaren en gaan we met de stakeholders graag in gesprek over het vervolg van deze koers!

 

 

Verdi wenst iedereen een heerlijk pasen toe! 

 
 

 

Bezoekadres:
Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

 
 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top