Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Verschillende mensen uit Uden en omgeving komen jaarlijks naar de Ontmoetingsdag (voorheen Ziekentriduüm). Je hoeft niet ziek te zijn, al denken dat veel mensen. Het is voor iedereen en het is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Dit jaar vindt de Ontmoetingsdag plaats op woensdag 28 augustus 2024 in de Kruisherenkapel te Uden. Het programma begint om 09.30 en eindigt om 16.30 uur. Het wordt voor de 85ste keer gehouden en gezien de belangstelling van de mensen willen wij deze traditie voortzetten. Naast de Mariahulde en Eucharistieviering zijn er momenten van bezinning met als thema “Elke dag is een geschenk”. Natuurlijk is er tijd om elkaar te ontmoeten, voor ontspanning en gezelligheid. Niels Swinkels luistert de 2e helft van de middag op met oude bekende liedjes van zijn repertoire.

De organisatie van deze Ontmoetingsdag zorgt voor een gastvrije ontvangst van vele gasten. Zij biedt een 3 gangen middagmaaltijd aan, verzorgd door de vliegbasis Volkel, zorgt voor koffie/thee met iets lekkers en een drankje. De kosten voor dit jaar zijn voor 1 dag
€ 20,00. Een grote groep vrijwilligers is druk in de weer om de mensen te helpen en te verzorgen.

Wat is nu de kracht van deze Ontmoetingsdag? Of … waarom blijft de belangstelling zo groot? Van de gasten hoor je vaak: “het is voor ons een prachtige vakantiedag!” “Wij zijn vaak alleen maar in deze dagen hebben we contact met vele anderen. ”Het samen eten waardeer ik heel erg, thuis zit het gehele jaar alleen aan tafel.”

Ontmoeten is verbinden en wij verwachten om vele mensen uit Uden en omgeving op 28 augustus te ontmoeten.

Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Henri van Maasakkers, mobiel telefoonnummer 06-17005543, Paukenstraat 67 Uden.

Tot ziens.

Juni 2024

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top