Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide


                                          Nieuwsbrief 
juli 2024

Beste ouders, verzorgers en andere belangstellenden,  


De zomervakantie staat weer voor de deur, met een stralend zonnetje achter de rug afgelopen week hopen we op meer van deze zonnige dagen. Heerlijk om naar buiten te gaan met de kinderen. 

In deze nieuwsbrief lezen jullie het laatste nieuws en ontwikkelingen van Verdi start. 
Helaas hebben we besloten te stoppen met het aanbod van dagopvang en voorschoolse opvang op onze locatie Nicolaas, in Boerdonk. We bieden nog wel peuteropvang en BSO aan.

Indien er wijzigingen plaatsvinden in de bezetting van de pedagogisch medewerkers op de locatie hebben we dit in een aparte brief gecommuniceerd. De personeelsplanning is een zorgvuldig proces dat jaarlijks plaatsvindt in de periode van het einde van het schooljaar. Ieder jaar wordt opnieuw naar deze planning gekeken. 

Rianne en Purdey zijn geslaagd voor hun opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker, zij zijn al langere tijd verbonden aan Verdi start en waren naast het studeren al werkzaam bij ons. Wij zijn blij dat ze onze teams als vaste collega’s komen versterken. 

Een hele fijne zomervakantie en graag weer tot 19 augustus! 
 
Bianca Schot
Teamleider Verdi Start

 

 

De Bernadette Start: Nieuwbouw


Op basisschool Bernadette en peuterspeelzaal Bernadette Start stonden de afgelopen weken, en staan de aankomende maanden in het teken van de vernieuwbouw. Samen met de school (groep 1 t/m 3) zijn de peuters na de meivakantie verhuisd naar de noodunits op het schoolplein. Hier beschikt de peuterspeelzaal over twee ruime lokalen en een brede gang waar de peuters heerlijk kunnen spelen, leren en ontdekken. Ondertussen nemen zij af en toe een kijkje tussen de bouwhekken. Het is natuurlijk reuze interessant hoe onze "oude school" gesloopt wordt! 

 

Thema Lente bij Ark Start


We zijn bij de Ark-start de afgelopen periode bezig geweest met het thema Lente. In de kring hebben we  gekeken naar welke dieren er op de boerderij wonen. De koe, het kalfje, het paard, het veulen, de kip, het kuikentje, het konijn, het varken, het biggetje, de geit en het lammetje. We hebben geluisterd naar welke geluiden de dieren maken. De kinderen mochten deze geluiden natuurlijk allemaal nadoen. Het leek soms wel een echte boerderij op de Ark-start met al die geluiden. We hebben de dieren ook nog geteld. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10! En wat knap dat we dat al zo goed kunnen. We hebben bekeken wat de dieren eten en waar ze in leven. Stro, modder, water en zaagsel. We hebben dit allemaal eerst mogen voelen met onze handen. Daarna hebben we er een blotevoetenpad van gemaakt. Op een blotevoetenpad loop je over allerlei verschillende ondergronden, zodat je met je blote voeten kunt ervaren hoe stro, modder, water en zaagsel enzovoort voelt. Het lopen op blote voeten is een leuke, spannende, niet alledaagse ervaring. Een blotevoetenpad stimuleert de senso-motorische ontwikkeling. Op de peuterspeelzalen van Verdi-Start wordt veel aandacht besteed aan de senso-motorische ontwikkeling van peuters. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Al vanaf de geboorte begint je kind te bewegen en die bewegingen te controleren (motorische ontwikkeling). Tegelijkertijd beginnen ze te ruiken en voelen aan materialen. En stoppen ze spulletjes in hun mond om ze te verkennen (sensorische ontwikkeling). De informatie die ze daarbij opdoen wordt opgeslagen in de hersenen en leert hen over hun omgeving. De volgende keer dat ze bijvoorbeeld modder voelen weten ze dat dit zacht en vochtig aanvoelt.

 

Op de Vijfmaster Start zijn we gestart met een nieuwe thema “Suikerfeest”. 


Wat leuk, een nieuw thema. De week van het Suikerfeest. Vol leuke activiteiten om de kinderen blij te maken. Een aantal super hulpouders zijn betrokken geweest om het thema Suikerfeest zo goed en leuk mogelijk te organiseren voor de peuters. Fijn dat de ouders en de clowns deze activiteiten vrijwillig hebben gedaan. Om de doorgaande lijn  met de basisschool te versterken hebben we groep 1-2 en de instroomgroep uitgenodigd om deel te nemen aan onze activiteiten. Tijdens ieder thema lezen we een boekje voor. Dit keer stond het boekje van: De snoepjes van Aisha centraal. Op deze manier hebben we kennis gemaakt met Ramadan en het Suikerfeest. Voor enkele kinderen was het herkenbaar. Fijn dat de kinderen hierover mee konden praten. Er is een ouder uitgenodigd om het Marokkaanse muntthee te introduceren. Dit was een mooie beleving. Daarna mochten we het proeven. Het was heerlijk en voor sommigen kinderen was het een herkenbare smaak. Onze Suikerfeest programma zag er als volgt uit: 
Op maandag 8 april hebben we een activiteit gedaan onder begeleiding van enkele ouders. Op dinsdag 9 april hebben we bezoek gehad van 2 clowns (VD Entertainment & S- Decorrations). Ze hadden ballonnen en appels bij zich. De kinderen mochten samen met de clowns dansen op muziek. Op woensdag 10 april was het de eerste dag van het Suikerfeest. Op deze dag hebben we de snoepjes van Aisha van klei gemaakt. Op donderdag  11 april hebben we mooie kettingen gemaakt. Op vrijdag 12 april  hebben wij het thema Suikerfeest afgesloten met schminken. Volgend jaar gaan we dit thema verder uitbreiden met de Ramadan. Het was een gezellige en leerzame week.

Groetjes Team de Vijfmaster Start

 

Oudercommissie

Wilt u meepraten, meedenken en sparren over Verdi Start en zit uw peuter op één van onze locaties? Meld u dan nu aan voor onze oudercommissie! klik hier voor meer informatie!

 

Leuke activiteiten!

Klik hier voor een overzicht van de zomeractiviteiten in Meierijstad!

 
 

Geniet van de zomervakantie!

Verdi Start is gesloten van maandag 8 juli tot en met vrijdag 16 augustus 2024.  

 

 
 
 

Adres


Stadhuisplein 98
5461 KS  Veghel

Contact


T  0413 - 29 80 82
E 

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top